У Дарницькому районі Києва спеціалісти ДТЕК змонтували спеціальну безпечну платформу для гнізда лелек на опорі ЛЕП
Фото ілюстративне

У Дарницькому районі Києва спеціалісти ДТЕК змонтували спеціальну платформу для гнізда лелек на опорі ліній електропередачі. Це вже восьма така конструкція у місті, зазначили енергетики.

У Дарницькому районі Києва спеціалісти ДТЕК змонтували спеціальну платформу для гнізда лелек на опорі ліній електропередачі. Його облаштували у Бортничах. Колишнє гніздо було пошкоджено через негоду. "Воно стояло на електричній опорі й під час падіння пошкодило електричні лінії. Як наслідок, клієнти в цьому районі залишилися без світла, а лелеки – без домівки", — повідомили ДТЕКівці.

У Дарницькому районі Києва спеціалісти ДТЕК змонтували спеціальну платформу для гнізда лелек на опорі ліній електропередачі. Після ремонтування самої опори, енергетики зробили захисну платформу та встановили її на ту саму ЛЕП. Містяни мають надію, що наступного року лелеки повернуться на це місце, а це означатиме повернення миру та спокою в Україні.

У Дарницькому районі Києва спеціалісти ДТЕК змонтували спеціальну платформу для гнізда лелек на опорі ліній електропередачі. 

Така оселя є цілком безпечною для птахів. На опорах електропередач спеціальні гнізда з'явилися у Європі ще в 50-х роках 20 століття. Орнітологи кажуть, що лелекам до вподоби такі помешкання — щороку кількість гнізд на електричних опорах збільшується.

Еколого-просвітній проєкт #Лелеченьки започаткували у 2022 році заради захисту птахів України.

Раніше ми писали, що у Київському зоопарку розпочався 117 весняно-літній сезон. Тварини та птахи вже перебралися до літніх майданчиків й чекають на відвідувачів.

Хто та як може отримати допомогу для домашніх тварин у Києві