У Києві біля табличок з новими назвами вулиць розмістять "Стріткод"
Фото: shotam.info

У Києві запускають новий проєкт "Стріткод: історія на кожному кроці", який допоможе містянам дізнатися про українців, на честь яких перейменували вулиці. Про це повідомили в ШоТам.

Біля табличок з новими назвами розмістять плакат із QR-кодом, в якому розміщуватиметься інформація про зображену особистість.

У Києві запускають новий проєкт "Стріткод: історія на кожному кроці", який допоможе містянам дізнатися про українців, на честь яких перейменували вулиці.Новий освітній проєкт ініціювала громадська організація "Історична Платформа" задля заповнення прогалин в історичних знаннях людей.

"Нові імена в назвах вулиць, які з’являються із декомунізацією, поки що багатьом відгукуються чимось незвіданим чи маловідомим. А нам так хочеться, щоб вулиці, площі, зупинки метро не мовчали, а промовляли", — наголошує засновниця проєкту, Наталя Демідова.

Проєкт "Стріткод: історія на кожному кроці"Команда вже підписала перший Меморандум про співпрацю з Управлінням промоції та туризму КМДА та планує влітку розмістити перші десять "стріткодів" на вулицях столиці. Киянам розкажуть про гетьмана, трьох поетів, двох військових, громадського активіста, двох істориків й родину князів. 

Практика розміщування QR-кодів не нова. Наприклад нещодавно на боковій вулиці бульвару Лесі Українки у Печерському районі висадили платани, а біля них встановили таблички із QR-кодом, за допомогою якого можна задонатити на препарат "Альбумін" — життєво необхідний для поранених військових і ветеранів, які лікуються в госпіталі.

Раніше ми писали, що на фасаді корпусу КПІ встановили мініскульптуру "Цукровий бурячок" — мініскульптуру, яку присвятили родині київських меценатів-цукрозаводчиків, що вкладали гроші у розбудову міста у кінці 19 та на початку 20 століття.

Ада Роговцева запропонувала перейменувати вулицю на Печерську на честь "Да Вінчі"