У Києві на фасаді КПІ встановили мініскульптуру "Цукровий бурячок": фото

У Києві, на стіні корпусу КПІ встановили мініскульптуру "Цукровий бурячок". Це 39-та робота київського історичного проєкту "Шукай".

Мініскульптуру присвятили родині київських меценатів-цукрозаводчиків, які вкладали гроші у розбудову міста у кінці 19 та на початку 20 століття.

У Києві, на стіні корпусу КПІ встановили мініскульптуру "Цукровий бурячок"."Бурячок відтепер прикрашатиме фасад першого корпусу КПІ. Тому що його будо зведено на "цукрові гроші". У 2023-му році КПІ виповнюється 125 років", — зазначила авторка проєкту "Шукай" Юлії Бевзенко.

авторка проєкту "Шукай" Юлії Бевзенко поряд з мініскульптурою "Цукровий бурячок"Автором "бурячка" став скульптор Юрій Білявський, а встановили її за гроші мецената Дмитра Синенка, який вчився у Київському політехнічному інституті їм. Ігоря Сікорського, а наразі захищає нашу Батьківщину.

Меценат та військовий, кий надав гроші на мініскуульптуру "Цукровий бурячок" Дмитро СиненкоПоряд зі скульптурою розмістили табличку з QR-кодом. Відсканувавши її можна дізнатися докладну історію цього об'єкту.

Мініскульптуру "Цукровий бурячок" розмістили на фасаді першого корпусу Національного технічного університету України за адресою: Берестейський проспект, 37.

Створюючи подібні артоб'єкти, автори проєкту прагнуть надихнути сучасних меценатів розвивати столицю та робити внесок в майбутнє міста.

Раніше ми писали, що на Подолі відкрили мініскульптуру паляниці.

У столиці встановили мініскульптуру Привида Києва: де її знайти