У Києві біля посольства рф пройшла акція до роковин теракту в Оленівці: фото

У Києві 29 липня під будівлею посольства рф вшанували пам’ять жертв теракту в Оленівській колонії. Рік тому окупанти вбили там щонайменше 53 захисників "Азовсталі", понад 130 було поранено.

Про це повідомила асоціація родин захисників "Азовсталі". 

Зазначається, що під час заходу учасники закликали звільнити українських полонених, зокрема бійців "Азову". Біля посольства розмістили двоярусні ліжка – подібні до тих, на яких доводилось спати військовим в полоні. Артисти театру імені Лесі Українки розіграли театралізовану сцену про ніч трагедії. Також присутні запалили сотні променів памʼяті на честь полеглих.

"Після того нічного вибуху про Оленівку заговорив світ. І хоча з тієї дати минув вже рік, обставини масового вбивства полонених досі невідомі. Не названі й прізвища осіб, причетних до вчинення цього злочину, а міжнародні організації досі не можуть потрапити до місць утримання українських військовополонених, хоча вони мають мандат на відвідання полонених", — йдеться у повідомленні родин загиблих захисників.

Нагадаємо, рік тому у ніч з 28 на 29 липня російські окупанти завдали удару по території виправної колонії № 120 у тимчасово окупованому селі Оленівка Донецької області. В результаті загинуло близько 40 осіб та 130 — отримали поранення.

"Оленівка — новий Освенцим": в Києві відбулася акція родичів полонених захисників "Азовсталі"