У Гостомелі графіті Бенксі вирізали зі стіни та вкрали

У Гостомелі зловмисники вирізали та вкрали зі стіни графіті вуличного британського художника Бенксі. Це зображення жінки у протигазі та бігуді.

Фото з місця події надав Сергій Жук на своїй сторінці у Facebook.

У Гостомелі графіті Бенксі вирізали зі стіни та вкралиВін повідомив, що вандали зрізали відомий витвір прямо посеред дня, у всіх на очах.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив, що поліція вже затримала зловмисників, після допитів відкрили кримінальне провадження. Графіті не пошкоджене та знаходиться у правоохоронців, поки тривають слідчі дії. 

До речі, ще 21 листопада була створена петиція "Захист творів Бенксі", в якій автор Ганна Ковтун пропонує внести графіті Бенксі, розміщені на території Києва та Київської області, до списку об'єктів культурної спадщини України, щоб захистити від охочих привласнити чи можливих вандалів. Підписати петицію можна тут.

Раніше ми писали, що Бенксі підтвердив, що створив сім графіті у різних місцях України: у Києві, Ірпені та Бородянці. А у Києві невідомі вирішили "покращити" одну з робіт вуличного художника-аноніма та доповнили його зображенням козака. 

На Київщині планують створити музей та перенести туди роботи Бенксі