Малюнок Бенксі у Києві
Фото: facebook.com/sodel.vlad

Невідомі вирішили "покращити" одну з робіт вуличного художника-аноніма Бенксі у Києві та доповнили його зображенням козака. Зображення виклав фотограф Владислав Содель. 

До графіті на вулиці Великій Житомирській, яке зображує російську пускову установку з характерною літерою Z, домалювали козака у шоломі та із забинтованою рукою. У здоровій руці козак триває щось схоже на презерватив, який охоплює малюнок Бенксі.

Відзначимо, що сам Бенксі, ймовірно, домалював російських військових до схематичного зображення чоловічого статевого органу, яке вже там існувало.     

Малюнок Бенксі у Києві
У коментарях до фото деякі користувачі обурюються таким "покращенням" роботи всесвітньо відомого художника. Інші ж відзначають, що сам Бенксі доволі спокійно ставиться до знищення або пошкодження своїх малюнків, адже вуличне мистецтво є недовговічним та й, взагалі, має жити своїм життям.  

Нагадаємо, у листопаді у Бородянці та Ірпені помітили кілька графіті у стилі робіт Бенксі. Знімки опублікував фоторепортер Ед Рам, який і помітив схожість цих графіті з роботами всесвітньо відомого художника.

Сам Бенксі спочатку підтвердив авторство однієї з робіт у Бородянці, а потім виклав відео з процесом створення ще кількох. Загалом, за даними видання The Art Newspaper, він створив сім графіті в Україні.

На Київщині планують створити музей та перенести туди роботи Бенксі