Графіті у Бородянці

На стіні зруйнованих будівель у місті Бородянка Київської області помітили кілька графіті, схожих за стилем на роботи відомого вуличного художника Бенксі. Знімки опублікував фоторепортер Ед Рам.

Так, на одному з графіті зображений хлопчик у кімоно, який перекидає через себе дорослого чоловіка, теж вдягненого у кімоно та схожого на російського диктатора володимира путіна.

"Цікаво, чи може це бути Бенксі або ж імітація? Президент росії володимир путін, який має чорний пояс з дзюдо, у травні був знятий з посади почесного президента Міжнародної федерації дзюдо", — написав Рам.

Трохи пізніше він виклав фото ще двох графіті у стилі Бенксі, які теж були створені у Бородянці та в Ірпені. Графіті в Ірпені зображує дівчину в купальнику та з бандажем на шиї, що стоїть на одній нозі над дірою у стіні. А ще на одній роботі у Бородянці зображена інша дівчина у купальнику, що балансує на руках на купі бетону.

 У фанатському Instagram-акаунті Бенксі вважають, що графіті з хлопчиком та дзюдоїстом у Бородянці і дійсно намалював всесвітньо відомий анонімний художник. 

"Тепер можна з упевненістю сказати, що Бенксі на 100% повернувся, і створює роботи в Україні", — кажуть там.

Однак на офіційному сайті Бенксі або ж у його Instagram-акаунті немає ніяких згадок про ці роботи або ж про те, що він взагалі щось малював в Україні останнім часом. 

Нагадаємо, у Берліні відкрили мурал "Квітка демократії", який присвятили Україні. На муралі зображена квітка, схожа на соняшник, на якій "проростають" свобода слова, незалежний вільний суд та право на отримання освіти.

У Києві з‘явиться мурал, присвячений українським волонтерам