Скільки киян страждають від домашнього насильства
Фото: podillyanews.com

До Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству з початку війни в Україні від киян  надійшло 5039 звернень. Звернення надходили як від жінок, так і від чоловіків.

Про це повідомили на сайті КМДА.

На телефон довіри 15-00 мешканці столиці зверталися з причин насильства у родині та переживань через війну.

Наші психологи з початком вторгнення не припиняли свою роботу ні на день. І за цей час від жінок надійшло 4164 звернення, а від чоловіків – 875. І якщо жінки в переважній більшості зверталися за допомогою, бо потерпали від насильства в родині, то чоловіки потребували підтримки через страх втрати близьких внаслідок воєнних дій, переживання залишитися без роботи та через суїцидальні настрої. Усі, хто звертається на телефон довіри, незалежно від своєї проблеми, отримують психологічну допомогу наших фахівців

Також, після звільнення Київської області психологи центру допомагали тим, хто постраждав від сексуального насильства з боку російських окупантів. Спеціалісти надавали психологічну допомогу та робили все можливе, щоб люди змогли впоратися з травмами.

Марина Хонда також зазначила, що "місто продовжуватиме розвивати систему протидії та запобігання насильству в усіх його проявах". Вона повідомила, що в Києві будуть працювати мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Вони почнуть працювати вже найближчим часом.

Нагадаємо, що Міністерство внутрішніх справ презентувало мобільний застосунок для допомоги людям із кнопкою SOS, що страждають від домашнього або гендерно зумовленого насильства.

"Далі Є": запустили платформу для тих, хто пережив сексуальне насильство