СБУ проводить перевірки на території Києво-Печерської Лаври
Фото: СБУ

СБУ проводить контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

СБУ перевіряє Києво-Печерську ЛавруСлужба безпеки разом з Нацполіцією та Нацгвардією проводять перевірки приміщень УПЦ задля уникнення переховування ДРГ, іноземних громадян, зберігання зброї. Також, з метою убезпечення населення від провокацій, перевіряють самих представників церкви.

СБУ проводить перевірку у Києво-Печерськії Лаврі"Враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян", — зазначають представники СБУ.

СБУ перевіряє Києво-Печерську ЛавруВказані заходи проводяться задля недопущення використання Києво-Печерської Лаври як осередку "руського миру". 

Наголошується, що СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання.

Нагадаємо, що нещодавно, ймовірно, в одному з храмів російською мовою наспівували молитву за росію, тому СБУ взялася за перевірку відео, знятого під час служби.

До речі, ПЦУ дозволила своїм парафіям за бажанням святкувати Різдво 25 грудня та проводити у цей день святкові богослужіння. 

На муралі "Свята Джавеліна" у Києві прибрали німб після скарги Ради Церков