Володимир Зеленський переміг у голосуванні читачів TIME

Президент України Володимир Зеленський очолив опитування читачів TIME100 2022 року. Читачі голосували за людей, які, на їхню думку, заслуговують на місце в щорічному списку найвпливовіших осіб року за версією TIME. З більш ніж 3,3 млн голосів Зеленський опинився на першому місці з 5%.


На другому місці опинився генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск з 3,5% голосів. Лише минулого грудня Маск був названий TIME Людиною року 2021 за його вплив на «життя на Землі і, можливо, життя за межами Землі», як написав головний редактор і генеральний директор видання Едвард Фелсентал. 

Третім став прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон з 3,4% голосів. Президент США Джо Байден посів п'яте місце з 3,1% голосів. Протягом останнього року адміністрація Байдена керувала відповіддю США на вторгнення Росії в Україну, призначила Кетанджі Брауна Джексона до Верховного суду і зіткнулася з тиском, коли він намагався проштовхнути свій порядок денний через розділений Конгрес на тлі загроз інфляції та клімату. обмін. Майбутні проміжні вибори в листопаді визначать, чи збереже Демократична партія контроль над Конгресом, і в кінцевому підсумку вирішать рівень впливу до кінця президентського терміну Байдена.

Список TIME100 на 2022 рік, який остаточно формує редакція TIME, буде оприлюднено 23 травня.

Спротив російській окупації, день 85