Прем'єр-міністр Австралії в Україні
Фото: t.me/OleksiyKuleba

У неділю, 3 липня, на Київщину приїхав прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз. Разом з делегацією він відвідав звільнені від російських окупантів Бучу, Гостомель та Ірпінь.

Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба

"Це перша поїздка Ентоні Албаніза до України. Він був вражений від побаченого: зруйновані цивільні будинки, сліди від мін, знищений аеропорт "Антонова". (...) Вдячний делегації за особистий приїзд на Київщину. Війна в Україні, в центрі Європи, повинна залишатися у світовому порядку денному", — зазначив Кулеба.

Прем'єр-міністр Австралії на Київщині Прем'єр-міністр Австралії на Київщині

У свою чергу прем'єр Австралії заявив про підтримку України.

Прем'єр-міністр Австралії на Київщині"Австралія підтримує Україну та виступає за справедливе покарання за злочини, що тут відбувалися", — заявив Ентоні Албаніз. 

Прем'єр-міністр Австралії на Київщині Прем'єр-міністр Австралії на Київщині

Зазначимо, що на передодні деокуповані населені пункти на Київщині вже відвідала президентка Молдови Мая Санду, прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Беттель, президентка Словаччини Зузана Чапутова, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, американські конгресмени, президент Польщі Анджей Дуда, президенти Німеччини, Франції та Італії Олаф Шольц, Еммануель Макрон та Маріо Драгі відповідно, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та багато інших іноземних політиків. 

Комісія ООН із розслідування злочинів росії відвідала Ірпінь