Шольц, Макрон і Драгі

У четвер, 16 червня, канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України. Вони приїхали спеціальним дипломатичним потягом.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

У компанії сподіваються, що трійка європейських лідерів злагоджено підтримає правильний висновок щодо заявки України на отримання статусу кандидата на членство в Європейському союзі.

"Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді", - написав голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Очікується, що президент України Володимир Зеленський, Шольц, Макрон та Драгі обговорюватимуть питання інтеграції України до ЄС та надання допомоги Україні у війні з Росією. Видання ZDF припускає, що Макрон привіз добрі новини для нашої країни.

Сьогодні Єврокомісія має зробити рекомендацію щодо надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Оновлення. Пізніше президент Франції Макрон, канцлер Німеччини Шольц, прем'єр-міністр Італії Драгі та президент Румунії Йоханніс відвідали Ірпінь.

За повідомленнями ЗМІ, європейські лідери були шоковані побаченим. Макрон заявив, що вони мають "перші сліди воєнних злочинів" російських окупантів.

 "Це тавро варварства", — сказав він.

Євродепутати вважають, що Україні слід дати статус кандидата на членство в ЄС