Урсула фон дер Ляєн та Володимир Зеленський

11 червня до Києва з візитом приїхала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Під час відвідин української столиці, вона зустрілася з Володимиром Зеленським, з яким вони підбили підсумки спільної роботи та обговорили майбутню відбудову України. 

Після перемовин, президентка заявила, що до кінця наступного тижня Єврокомісія підготує висновок щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. У своїй промові Урсула фон дер Ляєн наголосила, що українці цілковито довели свою готовність і мотивацію бути частиною Європейської родини. 

"Люди довели свою мотивацію і свою рішучу налаштованість, тому я переконана, що ми разом зможемо подолати цю страшну війну, спільно відбудуємо і модернізуємо цю прекрасну країну. Я хочу завершити словами "Слава Україні"", — підсумувала вона.

Спільну конференцію українського Президента та президентка Єврокомісії за результатами зустрічі дивіться нижче.

Глава Єврокомісії заявила, що зустріч із Зеленським дозволить фіналізувати оцінку заявки України на вступ до ЄС. При цьому вона також зазначила, що Україні необхідно зміцнити верховенство права та ефективно побороти корупцію.

"Потрібно зробити більше. Зрозумійте мене правильно. В Україні війна. Тож ваш фокус і наша підтримка зосереджені на подоланні цієї жахливої війни. Але ми хочемо дивитися вперед. І з реконструкцією ми хочемо дивитися вперед щодо того, що потрібно зробити далі. Наприклад, ви зробили чимало для зміцнення верховенства права, але досі є реформи, які слід імплементувати, щоб, наприклад, побороти корупцію", - сказала Фон дер Ляєн.

Нагадаємо, саме Урсула фон дер Ляєн обіцяла, що Україна зможе стати членом ЄС за пришвидшеною процедурою.