президентка Словаччини в Ірпіні

Президентка Словаччини Зузана Чапутова завітала до української столиці. У рамках візиту, вона відвідала зруйновані окупантами міста Київщини. Зокрема, Чапутова побувала в Бородянці та Ірпені. Жінка зазначила, що на власні очі побачила той жах, який принесла на українську землю росія і висловила сподівання на розквіт всієї України після закінчення війни.

"У Бородянці та Ірпені я на власні очі бачила сліди розрухи, яку принесли в Україну російські солдати. За сотні кілометрів на схід і південь тисячі інших мирних жителів України - жінок, чоловіків, дітей - все ще стикаються з такими ж спустошеннями. Я вірю, що коли цей кошмар закінчиться, Україна знову розквітне. Як сьогодні серед зруйнованих будинків у Бородянці чи Ірпені розквітли квіти", — написала у себе на сторінці словацька президентка. 

Крім поїздки до звільнених Бородянки та Ірпеня, Зузана Чапутова також зустрілася з Президентом України Володимиром Зеленським і завітала до Верховної Ради. 
 

Під час звернення до депутатів президентка Словаччини зазначила, що за вісім років Захід не зробив достатньо для того, аби зупинити росію і підкреслила, що Україна зараз боронить не тільки свою державність, а й захищає всю Європу.

Виступ Зузани Чапутової у Верховній Раді України можна подивитися нижче.