Праонука Марії Примаченко поділилася деталями майбутнього музею в Болотні

Правнучка української художниці Марії Примаченко Анастасія під час інтерв'ю "Нашому Києву" поділилася деталями майбутнього музею, який планують створити у селі Болотня Київської області. 

Вона зазначила, що мріє створити мономузей, де люди знайомитимуться з творчістю художниці. 

Правнучка Марії Примаченко поділилася деталями майбутнього музею в Болотні"Зараз, коли триває війна росії проти України, нам важливо зберігати її фізичну спадщину. Також ми працюємо над тим, щоб створити місце, куди люди зі всього світу приїжджатимуть після перемоги України й знайомитимуться з творчістю художниці. Ми мріємо про мономузей Марії Примаченко", — зазначила праонука.

Правнучка Марії Примаченко поділилася деталями майбутнього музею в БолотніВ музейному просторі зберігатимуть пам'ять про Марію. В планах реконструювати та облаштувати її будинок в автентичному стилі. "Стіни будуть з глини та дерева, а дах з очерету, як багато років тому", — підкреслила Анастасія.

На території музею буде резиденція для митців, де художники, скульптори, гончарі, вишивальниці, дорослі й діти творили й надихалися місцем сили.

Правнучка Марії Примаченко показала візуалізації майбутнього музею в БолотніПравнучка Марії Примаченко показала візуалізації майбутнього музею в Болотні"Ми дуже радіємо, що зараз є можливість знайомити світ з культурним надбанням України через творчість Марії Примаченко. Це – змога показати, наскільки Україна є унікальною та самобутньою, розказати про звичаї та культуру, познайомити з нашою ідентичністю", — наголосила правнучка мисткині.

Анастасія Примаченко є засновницею Maria Prymachenko Family Foundation. Вона опікується творчою спадщиною родини й привертає інтерес до мистецтва.

Раніше ми писали, що в Києві відкрився Музей українського грамзапису.

Як виглядатиме артпростір імені Марії Примаченко на Київщині: фото