У Києві відкрили Музей українського грамзапису: адреса

У Києві на вулиці Лаврській, 41 відкрився Музей українського грамзапису (МУГ). Про це повідомили у департаменті культури КМДА.

У Києві на Співочому полі відкрили Музей українського грамзапису: фотоУ МУГ можна дізнатися про історію грамзапису України й побачити понад 400 одиниць основного фонду української музики, що збереглися на різних звукових носіях. В експозиції є шелакові, вінілові та саморобні платівки, зроблені на рентгенівських знімках, касети тощо.

На Співочому полі відкрили Музей українського грамзапису: фото"Локація музею вибрана не випадково – сцена Співочого поля – сакральне місце для українських музикантів. Багато українських зірок робили тут перші кроки у мистецтві", — зазначили в департаменті.

У Києві на Співочому полі відкрили Музей українського грамзапису: фотоІдея створення музею належить директору Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Федору Баландіну та Івану Москаленку (DJ Derbastler), який вважається "піонером" української електронної сцени. Консультантом музею став києвознавець і дослідник Михайло Кальницький.

У Києві відкрили Музей українського грамзапису: фотоОкрім експозиції працівники музею планують проводити культурологічні розвідки й експедиції, присвячені різним аспектам музичної культури України

Режим роботи: робочі дні — субота та неділя з 12:00 до 18:00, у будні музей не працює. Вхід безкоштовний.

Раніше писали, що архітектори з компанії AIMM показали проєкт аквапарку, музею води та дослідницького центру у Києві.

В Ірпені відкрили скульптуру "Спротив": фото