Посадовця Київзеленбуду підозрюють у розтраті 800 тис грн під час зеленення скверу

Колишнього директора "Київзеленбуду" Подільського району підозрюють у розтраті бюджетних коштів — озелененні скверу зі збитками майже у 800 тисяч гривень, повідомляють у столичній прокуратурі.

Посадовця "Київзеленбуду" підозрюють у розтраті 800 тис грн під час зеленення скверуВідомо, що колишній посадовець проводив капітальний ремонт скверу на Контрактовій площі. Для цього він підписав договір з приватним підприємством, яке мало здійснити озеленення та ремонт за 1 мільйон гривень. Спочатку посадовець надіслав виконавцям робіт "аванс" — 140 тисяч гривень й майже одразу оформив в документації, що роботи виконано у повному обсязі.

Проте, за даними слідства, залишок суми колишній директор підприємству не надіслав, а списав як заборгованість. Тобто, посадовець розтратив 760 тисяч гривень з бюджету Києва.

У прокуратурі стверджують, оскільки посадовець розумів, що вказане товариство не є банкрутом та не перебуває в процесі припинення, він підписав протокол засідання комісії КП УЗН Подільського району, на якому прийняли рішення про визнання заборгованості з боку підприємства безнадійною й списали як суму, яку вже повернути неможливо.

"Відповідно до висновку економічної експертизи, внаслідок вказаних вище дій КП УЗН Подільського району м. Києва спричинено збитки на загальну суму близько 800 тис. грн", — йдеться у дописі.

Посадовцю загрожує до шести років позбавлення волі. Нараз триває досудове розслідування.

Раніше ми писали, що судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства, які надавали дозвіл на пасажирські перевезення в маршрутках за 270 тисяч доларів США.

У Києві судитимуть посадовицю "Укрзалізниці", яка купила ялинку за 720 тис грн