У застосунку "Київ Цифровий" завершилося опитування про рівень стресу серед містян. Як кияни описують стан свого ментального здоров'я.

У застосунку "Київ Цифровий" завершилося опитування про рівень стресу серед містян. З майже 10 тис. респондентів лише 11% зазначили свій стан як стабільний.

38% жителів столиці відчувають страх перед майбутнім та тривогу. 18% киян описують свій стан як незадовільний через порушення сну та виснаження, 12% постійно роздратовані, 12% відчувають апатію, а 9% —  самотність.

На психоемоційний стан та ментальне здоров'я вплинула війна, яку розпочала росія на території України.

"За результатами опитування 51% (5 538 респондентів) у складні часи звертаються за підтримкою до друзів та близьких, і лише 8% – до психологів", — наголосила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

29% киян підкреслили, що подолати стрес їм допомагає робота та хатні справи, а 23% містян відчувають себе краще під час фізичної активності.

9% мешканців Києва вже відвідують психолога, а 24% планують у майбутньому також звертатися до спеціаліста. Серед опитуваних, готовність отримати фахову допомогу продемонструвала молодь у віці 24-35 років.

Раніше ми писали, що у Києві запрацював перший в Україні Центр стресостійкості, де фахівці надаватимуть психологічну підтримку різним соціальним та професійним групам населення, демобілізованим військовим та їхнім родинам.

У МОЗ розповіли про прості вправи, які допоможуть подолати стрес