У Києві запрацював перший в Україні Центр стресостійкості

У Києві запрацював перший в Україні Центр стресостійкості, де фахівці надаватимуть психологічну підтримку різним соціальним та професійним групам населення, демобілізованим військовим та їхнім родинам.

Повідомлення про це з'явилося на сайті КМДА. 

Зазначається, що працювати над створенням Центру стресостійкості почали після повномасштабного вторгнення. Київ підписав меморандум з Ізраїльською коаліцією травми, у межах якого столичні психологи пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition.

"Стало очевидно, що наші фахівці потребують навчання, аби допомагати людям, які пережили жахи окупації, зазнали фізичного насильства, зґвалтувань, втратили близьких. Під час стажування психологи бачили, наскільки важливою є психоедукація населення", — розповіла Марина Хонда, заступниця голови КМДА. 

За її словами, крім допомоги демобілізованим військовим та їхнім рідним, у центрі дбатимуть про зміцнення стресостійкості працівників соціальної, комунальної, медичної та освітньої сфери, а також тих, що надають публічні та адміністративні послуги.

Хонда додала, що центр функціонуватиме з урахуванням безпекових викликів та особливостей воєнного стану. Наразі в ньому працюють 15 психологів, але у планах — розширення штату та створення мережі консультаційних локацій.

У новому центрі облаштовані тренінгові кімнати, локації для сімейних та індивідуальних консультацій, конференц-зали. 

Центр стресостійкості розташований за адресою: вул. Басейна, 1/2. Телефон: (044) 230-93-95.

Нагадаємо, у "Києві Цифровому" запустили опитування щодо психологічного стану киян. 

Інформаційно-психологічні операції росії. Як вони працюють і чи можна їм протидіяти