Pink Floyd та Андрій Хливнюк випустили спільну пісню Hey Hey Rise Up

Легендарний британський рок-гурт Pink Floyd випустив спільний трек з солістом гурту «Бумбокс» Андрієм Хливнюком під назвою Hey Hey Rise Up на підтримку України.

Це — перша пісня Pink Floyd з 2014 року. Для її запису музиканти використали уривок української народної пісні "Ой у лузі червона калина" у виконанні Хливнюка, до якого додали свого аранжування.

Відео на Hey Hey Rise Up зняв режисер Метт Уайткросс в день запису треку. В кліпі музиканти Pink Floyd виконують свої інструментальні партії до пісні, а на фоновому екрані показують відео з Андрієм Хливнюком, кадри зі зруйнованих українських міст та людей, що постраждали від війни.

Усі кошти, виручені від релізу треку Hey Hey Rise Up, Pink Floyd перерахують на гуманітарні потреби мешканців України.

Нагадаємо, на початку війни Андрій Хливнюк, що зараз служить у Теробороні, виконав на Софійській Площі українську народну пісню "Ой у лузі червона калина". Його потужне та щире виконання пісні стало вірусним і набули неабиякої популярності. 

Після цого свою версію пісні виконали інші українські зірки: Джамала, Настя Каменських, Іван Дорн, Павло Зібров, Наталя Могилевська та інші.

"Ой у лузі червона калина": українські зірки підтримали музичий флешмоб