російський солдат, якого судять за вбивство цивільного на Сумщині, визнав свою вину
Фото: pravda.com

21-річний російський солдат Вадим Шишимарін, якого першим судять за воєнні злочини військових рф в Україні, визнав свою вину під час розгляду справи Солом'янським районним судом Києва 18 травня. 

Про це повідомляє видання "Ґрати"

Шишимаріну призначили безкоштовного адвоката Віктора Овсяннікова та перекладача. Прокурор у справі Андрій Синюк в обвинувачувальному акті зазначає, що 24 лютого російський солдат разом із іншими військовослужбовцями рф перетнув кордон у Сумській області. 28 лютого колона, в якій був Шишимарін, була розбита поблизу села Камиші. Разом із іншими солдатами підсудний почав рухатися назад до кордону. Утім, неподалік смт Чупахівка вони побачили сірий автомобіль із чоловіком за кермом. Російські військові розстріляли авто, а потім захопили транспорт. 

"Біля будинку №52 по вулиці Лебединського вони побачили чоловіка — Шеліпова Олександра Федоровича, який говорив по телефону. Шишимаріну віддали наказ і він декілька разів вистрелив із автомата. Шеліпов загинув під кульового поранення в голову", — зазначає прокурор. 

Згодом частину групи Шишимаріна ліквідували бійці місцевої самооборони біля села Камиші. Сам військовий потрапив у полон. Прокурори також надали докази: телефон, по якому говорив вбитий Шеліпов, і п'ять автоматів, які були у військовослужбовців рф. 

У суді Шишимарін повністю визнав свою вину. Після наради Солом'янський райсуд оголосив про перерву до 12:00 19 травня. Саме тоді планують провести допит потерпілої (ймовірно, родички 62-річного Олександра Шеліпова), обвинуваченого, двох свідків та речових доказів. 

Зазначимо, що Шишимаріну загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. 

Раніше ми повідомляли, що перший російський військовий постане перед судом за звинуваченням у вбивстві мирного населення в Україні. Розгляд справи Солом'янський районний суд розпочав 13 травня

Спротив російській окупації, день 84