Озеро Синє, яке катастрофічно обміліло, планують наповнити водою: коли
Фото: Михайло Погребиський

У Подільському районі сильно обміліло озеро Синє. Начальник департаменту захисту довкілля й адаптації до змін клімату Олександр Возний повідомив, що розчищати та наповнювати водою озеро розпочнуть у середині вересня.

Для цього КП "Плесо" має оголосити тендер щодо розчищення та благоустрою озера на Виноградарі. 

Озеро Синє, яке катастрофічно обміліло, планують наповнити водою: колиУ 2023 році комунальники планують розчистити південну та північну частину озера та двох приток. Для того, щоб у воду не сповзав ґрунт використовуватимуть сітчасту конструкцію — габіон. Очистити мають територію площею 42 га та глибиною 5 метрів. 

У 2024 році на озері облаштують великий пляж та комфортний парк з велосипедними та біговими доріжками з дотриманням усіх вимог з інклюзивності. 

Переконаний, оновлене озеро Синє стане ще одним улюбленим місцем відпочинку киян!

Нагадаємо, що проєкт по "порятунку" озера розробили ще у травні, але у КМВА його не могли підписати 1,5 місяця. Після особистої зустрічі Возного з очільником Київської обласної військової адміністрації Сергієм Попко, розподіл коштів природоохоронного фонду стосовно виділення 35 млн гривень на комплекс робіт по ревіталізаці озера був підписаний. "Це розблокує шлях для початку робіт на озері", —  зазначив Олександр Возний.

Озеро Синє, яке катастрофічно обміліло, планують наповнити водою: колиСитуацію щодо обміління озера обговорили й з громадою Виноградаря в суботу, 12 серпня. На зустрічі були присутні майже 100 місцевих мешканців. 

Раніше ми писали, що Алмазне озеро, яке знаходиться на Троєщині, помилково потрапило до списку територій, де розглядався видобуток корисних копалин, зокрема піску.

Киянам показали, як розчистили від сміття озеро Кругле: відео до і після