Алмазне озеро у Києві планували віддати під видобуток піску: подробиці

Алмазне озеро, яке знаходиться на Троєщині, помилково потрапило до списку територій, де розглядався видобуток корисних копалин, зокрема піску. Про це повідомили представники Київського еколого-культурного центру.

Екологи зазначили, що помилку виявили через публікацію у ЗМІ інформації, нібито Міндовкілля України погодило проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві.

Генеральний директор Київзеленбуду надіслав відповідну статтю екологам, які перенаправили її Департаменту заповідної справи Міндовкілля. 

Після перевірки виявилося, що дійсно озеро потрапило до  списку через технічну помилку. Пісок тут видобувати не можна, оскільки це ландшафтний заказник.

На Алмазному озері могли видобувати пісок"Протягом години помилку було виправлено — за підписом заступника міністра Міндовкілля Олени Крамаренко на адресу Державної служби геології та надр України пішов новий лист, яким заповідне озеро Алмазне виключалось зі списку місць, відданих під видобуток корисних копалин", — йдеться у дописі.

Наголошується, що якби озеро не мало заповідного статусу, то вся його екосистема могла бути знищена видобутком піску.

Раніше ми писали, що у Деснянському районі розчистили озеро Кругле, яке потерпало від забруднення та плавучого сміття.

Клумба замість кафе: біля озера Вирлиця демонтували незаконну споруду