Як працює лікарня Охматдит у Києві

Дитяча лікарня "Охматдит" в Києві із початку повномасштабної війни в Україні не зупинила роботу та навіть почала приймати усіх пацієнтів, незалежно від віку. Лікарі розповіли, що 24 лютого 2022 року вони не скасували жодної операції, пише "Українська правда".

Війна вплинула на прискорення змін, які відбулися у клініці. Наразі у лікарні діє 14 операційних. З них 11 — у новому корпусі та 3 — у старому.

"У березні тут було важча ситуація навколо, але операції робилися, ніхто не зупинявся. Працювали під час тривог та обстрілів, бо вони були постійні. Весь день – суцільна тривога", — коментує прессекретарка лікарні Анастасія Магеррамова.

Опеаційна у лікарні "Охматдит"В перші місяці війни пацієнтів доставляли нескінченним потоком зі столиці та області: з Бучі, Ірпеня, Гостомеля. Згодом сюди стали направляти пацієнтів з усіх областей: з Херсона, Миколаєва, Маріуполя. Прессекретарка розповіла, що найменшому пораненому пацієнту було 1 місяць, найстарішому — 84 роки.

Під час повітряних тривог лікарі "Охматдиту" працюють наступним чином: якщо операцію розпочали до сигналу повітряної тривоги — її завершать, але нову не почнуть до відбою. Роботу ускладнюють й відключення світла та атаки на енергоструктуру України. Операції переносять, проте ніколи не скасовують. 

Попри усі негаразди персонал лікарні продовжує показувати стійкість та психологічну витривалість.

Раніше ми писали, що лікарку з "Охматдиту" визнали героїнею охорони здоровʼя 2022.

Продаж картини Бенксі на аукціоні приніс для лікарні "Охматдит" понад 100 тисяч доларів