Рятувальники продовжують розбір завалів у зруйнованому будинку в Києві
Фото: t.me/dsns_telegram

Працівники ДСНС продовжують рятувально-пошукові роботи на місці частково зруйнованої 9-поверхівки у Шевченківському районі Києва. Кількість постраждалих внаслідок ракетного удару зросла до 6 осіб, ще 1 людина загинула. 

Про це повімили в ДСНС України, а також у Telegram-каналі мера Києва Віталія Кличка. 

Станом на 15:00 рятувальники ліквідували окремі локальні осередки загорань у будинку. Тривають аварійно-рятувальні роботи та розбір завалів. 

Рятувальники продовжують розбір завалів у Шевченківському районі Києва Рятувальники продовжують розбір завалів у Шевченківському районі Києва

Зокрема, з-під завалів вже дістали 3 осіб, з них — 1 дитина. Усього до робіт залучено 113 рятувальників ДСНС та 22 одиниці техніки. 

За словами Віталія Кличка, станом на 16:00 ушкодження внаслідок влучання ракети у житловий будинок отримали 6 мешканців дому. Чотирьох із них, зокрема 7-річну дівчинку та її маму, госпіталізували. Ще двоє з легкими травмами лікуватимуться амбулаторно.

Як раніше повідомлялося, постраждалу внаслідок ракетного удару 7-річну дівчинку вже прооперували. Наразі її стан стабільний і життю нічого не загрожує. Мама дитини перебуває у стані середньої тяжкості. 

Нагадаємо, що зранку 26 червня у Києві було чутно вибухи. Ворожа ракета влучила у 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі Києва, внаслідок потрапляння сталося загоряння будинку і часткове руйнування 7-9 поверхів. Під завалами опинилися жителі дому. 

Згодом стало відомо, що з-під завалів врятували 7-річну дівчинку та її маму, обох госпіталізували. Наразі маму дівчинки лікують в одній із міських лікарень, про її стан поки не відомо. Поранення отримали ще дві людини, одна людина загинула

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, ракети випустили російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160 з району Каспійського моря. Загалом відомо, що російські окупанти випустили по Києву від чотирьох до шести ракет, частину з них вдалося збити за допомогою ППО.