Дом після попадання ракети

Зранку 26 червня у Києві було чутно вибухи. Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, росіяни обстріляли з ракет Шевченківський район столиці.

За попередньою інформацією, ракети потрапили в житлові будинки. 

Кілька вибухів в Шевченківському районі. Бригади швидкої і рятувальники слідують на місце. Більш детальна інформація - згодом.

У ДСНС повідомляють, що обстріл відбувся о 6:29. 

На місце події негайно прибули найближчі пожежно-рятувальні підрозділи. По прибуттю, бійці встановили, що внаслідок ворожого обстрілу, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 1, 2 та 3 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м Наразі проводяться заходи по ліквідації пожежі та рятуванню людей. За попередніми даними, постраждала 1 особа.

 обстріл Києва 26 червняобстріл Києва 26 червня

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що наразі постраждалим надають допомогу. Ті люди, яких госпіталізували, перебувають у стабільному стані, загрози для їхнього життя немає.

"Проте детальнішої інформації не можемо отримати, оскільки будинок зруйнований. І зараз ми чуємо, що люди знаходяться під завалами, вони живі, рятувальники зараз намагаються їх дістати і робиться все для того, щоб максимально швидко врятувати людей", — сказав Кличко.

Пізніше Кличко додав, що частину мешканців будинку, до якого потрапила російська ракета, евакуювали, двох потерпілих госпіталізували. На місці продовжують працювати рятувальники та медики. 

"З-під завалів житлового будинку в Шевченківському районі дістали семирічну дівчинку. Вона жива. Зараз рятують її маму", — повідомив голова столиці.

обстріл Києва 26 червня

Оновлення. З-під завалів дев'ятиповерхівки у Шевченківському районі, до якого потрапила російська ракета, рятувальники ДСНС дістали семирічну дівчинку.

"Рятувальники дістали дівчинку із під завалів та за допомогою медичних нош транспортували  передавши медичним працівникам.  Наразі проводяться роботи по рятуванню людей із під завалів. На місці працює 22 пожежно-рятувальної техніки та 78 чоловік особового складу", — повідомили у ДСНС.

обстріл Києва 26 червняобстріл Києва 26 червня

Рятувальні роботи продовжуються.

Оновлення. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що із зруйнованого російською ракетою будинку евакуювали 25 мешканців. Чотирьох постраждалих госпіталізували.

"Загалом з будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували загалом чотирьох постраждалих. В тому числі, семирічну дівчинку, яку дістали з-під завалів, а згодом врятували і її маму. Пошуково-рятувальні роботи тривають", — написав він.

ДСНС повідомляє, що рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки ворожого обстрілу.

"Станом на 10:30 на  місці проведення АРР по вул. Татарська у Шевченківському районі, в дев’ятиповерховому житловому будинку з під завалів деблоковано постраждалу жінку, яку передано бригаді ШМД", — йдеться у повідомленні.

обстріл Києва 26 червняобстріл Києва 26 червня

Ракетний удар по Рівненщині: деталі