Постраждалу внаслідок обстрілу 7-річну дівчинку прооперували
Фото: t.me/KyivCityOfficial

Внаслідок ранкового ракетного удару по житловому будинку у Шевченківському районі Києва постраждали чотири людини, серед них — 7-річна дівчинка та її мама. Ще одна людина загинула.

У коментарі "Суспільному" черговий хірург лікарні "Охматдит" Сергій Новіков розповів про стан дитини.

За словами лікаря, дівчинку, яку дістали з-під завалів будинку, вже прооперували. Вона перебуває у стабільному стані. Дитина отримала кілька поверхневих ран шиї, привушної ділянки, забиття тулуба, кінцівок, обличчя, садна, струс головного мозку та поріз нижньої слизової губи. Наразі її життю нічого не загрожує.

"Дівчинка стабільна, у свідомості. Життю нічого не загрожує. Дитині пощастило, тому що рани були не такі глибокі, не зачепило глибокі судини шиї, що могло бути дуже небезпечно", — зазначив щелепно-лицевий хірірг Анатолій Тимошенко.

З-під завалів будинку в Києві дістали 7-річну дівчинку З-під завалів будинку в Києві дістали 7-річну дівчинку

Зазначимо, станом на ранок 26 червня внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 339 дітей, ще понад 613 отримали поранення. 

Нагадаємо, що зранку 26 червня у Києві було чутно вибухи. Ворожа ракета влучила у 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі Києва, внаслідок потрапляння сталося загоряння будинку і часткове руйнування 7-9 поверхів. Під завалами опинилися жителі дому. 

Згодом стало відомо, що з-під завалів врятували 7-річну дівчинку та її маму, обох госпіталізували. Наразі маму дівчинки лікують в одній із міських лікарень, про її стан поки не відомо. Поранення отримали ще дві людини, одна людина загинула

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, ракети випустили російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160 з району Каспійського моря. Загалом відомо, що російські окупанти випустили по Києву від чотирьох до шести ракет, частину з них вдалося збити за допомогою ППО.