Надія у кожному пакунку: Food for Ukraine продовжує надавати допомогу українцям

З 24 лютого 2022 року українці зіткнулись з багатьма викликами. Зокрема, сотні родин залишились без даху над головою або змушені були покинути свої домівки. Щоб надати їм необхідну допомогу, у Литві створили фонд Food for Ukraine. 

Засновником благодійного фонду є бенефіціар NOVUS Раймондас Туменас. Саме він разом із командою шукали однодумців, меценатів і волонтерів, щоб розповісти їм про ситуацію в Україні та спільно допомагати людям, які цього найбільше потребують.

Яку саме допомогу надає Food for Ukraine:

Благодійна ініціатива одразу стала міцною і надійною опорою для українців, що втратили все. З товарами першої необхідності, зокрема, базовим запасом їжі від Food for Ukraine, люди отримали впевненість, що вони не залишились сам на сам із труднощами. 

“Дуже вагома підтримка зараз. У мене дитина з інвалідністю, якій 18 років. Я цілодобово перебуваю біля нього і не маю змоги працювати. Тому отримати цю допомогу — великий подарунок. Ви робите добру справу”, — розповіла українка, якій допоміг фонд Food for Ukraine.Надія у кожному пакунку: Food for Ukraine продовжує надавати допомогу українцямЗагалом за майже 2 роки благодійний фонд Food for Ukraine у співпраці з мережею NOVUS передали близько 1 910 000 кілограмів їжі на суму понад 87 мільйонів гривень. 

Це дуже вагомий внесок у підтримку соціально незахищених верств населення. Адже значна частина адресатів мешкає у модульних будиночках, інші оселились у сусідів чи центрах допомоги переселенцям, а дехто взагалі облаштував побут у напівзруйнованих домівках. Часто у цих людей немає коштів для купівлі товарів навіть першої необхідності, тому такі волонтерські набори — єдиний спосіб вижити. 

“Дуже дякуємо вам за допомогу увесь цей час, з самого початку (з лютого 2022 року, — ред.). Я багатодітна мати, виховую 4 хлопчиків, тому без цієї підтримки нам було б дуже важко. З вашою допомогою ми тримаємось, діти ростуть, навчаються”, — поділилась жінка.Food for Ukraine продовжує надавати допомогу українцямЗокрема, допомогу від благодійного фонду Food for Ukraine отримують:

  • діти, які втратили батьків, вимушені були покинути власні домівки,
  • самотні літні люди, про яких нікому дбати,
  • сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах,
  • особи з інвалідністю,
  • українці, які опинилися без даху над головою. 

Таким чином люди мають змогу отримати базову продуктову підтримку, як от мешканці понівеченого будинку в Солом’янскому районі Києва, де нещодавно було влучання. Або діти з прифронтових територій, які перебувають на двотижневій реабілітації.Фонд передає продукти дітям у реабілітаційний центр "Джерело"Фонд передає продукти дітям у реабілітаційний центр "Джерело"Благодійний фонд не зупиняється на досягнутому. Станом на 1 лютого 2024 року в Україну вже доправили 91 вантажівку з продуктами харчування. Машини продовжують регулярно перетинати кордон, щоб взимку українці мали набори з найнеобхіднішим.Чоловік, що втратив житло внаслідок влучання у будинок"Фонд Food for Ukraine працює вже майже два роки. За цей час завдяки нашим партнерам та команді продукти харчування у сумі більш ніж на 84 мільйони гривень дійшли до дітей-сиріт, літніх та людей з інвалідністю, багатодітних сімей. Підтримка продуктовими наборами була надана тисячам людей, сподіваємось, що це допомогло їм пережити ще один темний день.", — підкреслив Раймондас Туменас, бенефіціар NOVUS та фонду Food for Ukraine.Раймондас Туменас, бенефіціар NOVUS та фонду Food for Ukraine"На жаль, у сьогоднішніх умовах для багатьох українців ця допомога життєво необхідна. Людям важко і вони щиро вдячні за підтримку, яку отримують від нас. У свою чергу я від імені всього фонду Food for Ukraine дякую усім, хто допомагає нам і надалі творити ті добрі справи — надавати допомогу продуктами харчування", — зазначив Неріюс Удренас, керівник фонду Food for Ukraine.Food for Ukraine продовжує надавати допомогу українцямІніціатор благодійного проєкту підкреслює, що для нього Україна — це друга домівка.

Тому, за словами Раймондаса Туменаса, бути поряд з людьми у цих складних умовах, підставляти плече допомоги тим, кому це вкрай потрібно, і таким чином згуртовувати українців і наближати перемогу — найменше, що він може зробити.

“У 2024 році ми продовжимо нашу благодійну діяльність, намагаючись охопити якомога більше сімей. ”, — додав Раймондас Туменас

За словами керівництва фонду, головна ціль — підтримати і дати надію людям у цей складний час. Тож команда продовжує активну роботу і вдячна усім, хто робить свій внесок у цю місію.

Отже, всього за 2 роки благодійний фонд Food for Ukraine став своєрідним символом єднання та надії для тисяч людей. Пошук ресурсів, меценатів та бізнесменів, що готові підтримати ініціативу — справа непроста. Проте завдяки злагодженій роботі команди Food for Ukraine вдається реалізовувати, здавалось би, недосяжні плани.