Надбудову в історичному будинку в центрі Києва забов'язали демонтувати

У Києві в будинку на вулиці Володимирській на надбудованій мансарді намагалися збудувати ще один поверх. Після розголосу й припису суду, власників зобов'язали демонтувати надбудову.

Сьогодні, 6 червня, до історичного будинку на Володимирській, 4 пришла поліція разом із департаментом благоустрою, повідомила депутатка Київради Євгенія Кулеба. 

"Зранку з поліцією, департаментом благоустрою і охорони культурної спадщини навідалися на дах будинку по Володимирській 4 (має охоронний статус, буферна зона Софії), де вже на 2 незаконні поверхи (вони оскаржували приписи в суді) почали добудовувати третій", — йдеться у дописі.

Власнику будівлі надали припис суду, згідно з яким він зобов'язується припинити усі будівельні роботи та демонтувати зайві поверхи. Проте депутатка сумнівається, що власник вчинить згідно з наказом суддів.

Надбудову в історичному будинку в центрі Києва зобов'язали демонтувати

"Припис передали. Конструкцію мають демонтувати. Власник точно недобросовісний і гарантії того, що він і з цим приписом не піде до суду немає. Тому не можна розслаблятися", — наголосила Євгенія Кулеба.

Нагадаємо, що будинок на Володимирській знаходиться в історичному місці, поруч з фундаментом Десятинної церкви, Історичним музеєм та Андріївською церквою. З 2010 року ця будівля отримала статус пам’ятки архітектури, містобудування та історії. Тому згідно із законом "Про охорону культурної спадщини" будувати або надбудовувати будь-що на пам'ятці заборонено.

Раніше ми писали, що у Києві на вулиці Васильківській виявили незаконне будівництво та блокування входу до укриття.

Будівництво дворівневої розв'язки на Оболоні обійдеться киянам у 2 млрд грн