У Києві на вулиці Васильківській забудовник заблокував вхід до укриття

У Києві на вулиці Васильківській виявили незаконне будівництво та блокування входу до укриття. Це могло призвести до загибелі людей, повідомили представники київської прокуратури. 

У Києві на вулиці Васильківській забудовник заблокував вхід до укриття під час самовільного будівництва

У 2017 році будівельна компанія орендувала дві земельні ділянки у Голосіївському районі, де почалося будівництво ТРЦ та спорткомплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками.

Надалі орендар самовільно зайняв частину сусідньої земельної ділянки, що належить "Довженко-центру", де продовжив будівництво без дозволу.

"У ході незаконних будівельних робіт працівники підрядної організації заблокували вхід до розташованого на цій ділянці укриття, пошкодили комунікації та частково зруйнували перекриття, чим створено загрозу загибелі людей в умовах збройної агресії рф проти України", — йдеться у дописі прокуратури.

Наразі підряднику оголошено підозру у сприянні самовільного будівництва й блокування укриття, триває досудове розслідування. 

Ці незаконні дії забудовника завдали збитки державі на суму 17 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у застосунку "Київ Цифровий" можна поскаржитися не лише на зачинені укриття, а й на відсутність належних умов у них.

У Києві перевірили понад 1600 укриттів: результати