В центрі Києва на вулиці Володимирська, 4 в історичному будинку надбудовують надбудову

У Києві в будинку на вулиці Володимирська, 4 на надбудованій мансарді будують ще один поверх. Будівельні роботи не зупиняються навіть під час сигналу повітряної тривоги, зазначила Оксана Левченя у Facebook.

У Києві в будинку на вулиці Володимирська, 4 на надбудованій мансарді будують ще один поверх.Першу скляну надбудову звели у 2022 році, а зараз швидко добудовують новий поверх. Ці дії власник проводить незаконно, стверджує Левченя. 

В центрі Києва в історичному будинку надбудовують надбудову: фото, відео

Будинок на Володимирській знаходиться в історичному місці, поруч з фундаментом Десятинної церкви, Історичним музеєм та Андріївською церквою. З 2010 року ця будівля отримала статус пам’ятки архітектури, містобудування та історії. Тому згідно із законом "Про охорону культурної спадщини" будувати або надбудовувати будь-що на пам'ятці заборонено.

В центрі Києва в історичному будинку надбудовують надбудову: фото, відео "Поки ППО закриваюсь небо — власники будинку номер 4 на Володимирській вулиці завзято докидають пару поверхів, щоб встигнути під прикриттям війни непомітно їх добудувати. Ось це називається справжня, майже релігійна віра в перемогу: хто б його строїв, якби сумнівався!", — йдеться у дописі киянки. Вона також показала відео, де можна побачити, як працюють будівельники.

У Києві в будинку на вулиці Володимирська, 4 на надбудованій мансарді будують ще один поверх.

Будинок збудували у 1860-х роках. Спочатку він мав два поверхи, але у 1890-х роках додали ще два поверхи. Після реконструкції забудовник надбудував аттиковий та мансардний поверхи. Ця будівля є прикладом багатоквартирного житлового будинку періоду еклектизму, у ній проживали відомі діячі культури.

Раніше ми писали, що на Русанівській косі у Дніпровському районі Києва хочуть збудувати веслувальну базу.

Будівництво дворівневої розвʼязки на Оболоні стартувало попри протести киян