Бізнесмен планує збудувати веслувальну базу на Русанівській косі. Місцеві проти

На Русанівській косі у Дніпровському районі Києва хочуть збудувати веслувальну базу.

Ініціатором будівництва виступив Жан Запорожець — керівник компаній "Саннація" та "ЛікоПром", засновник клубу з веслування на човнах "Драгонбот". Днями він оприлюднив візуалізації майбутнього проєкту.

Згідно з ескізом, бізнесмен планує звести двоповерховий будинок на галявині біля мосту з Русанівської набережної на вулицю Раїси Окіпної. На першому поверсі будівлі облаштують кафе, а на другому буде оглядовий майданчик для джазових концертів.

"На цій базі мало бути все з сучасного життя на вигляд і функціонування з майбутнього. Роздягальня, спортзал на всі сезони, укриття, майданчик для занять спортом, освітлення навколо, сховані під землю смітники з сортуванням за призначенням, шість туалетів, елінг для човнів, оглядовий майданчик на даху", — зазначив Запорожець.

Однак місцеві мешканці проти будівництва, тому створили петицію з вимогою не розпочинати його. У зверненні вони наголошують, що коса є цілісним природоохоронним об'єктом з унікальною для міста Києва флорою та фауною, а також нерестилищем для риби. Крім того, вона є прибережною захисною смугою Дніпра та має статус памʼятки ландшафту.

За інформацією об’єднання жителів Русанівки, бізнесмен вже отримав усні домовленості від керівництва КП "Плесо" й УЗН Дніпровського району.

Своєю чергою місцеві також звернулися до цих відомств. Там їх запевнили, що Русанівська коса повинна бути захищена від забудови.

Нагадаємо, на лівому березі Києва виявили незаконне будівництво багатоповерхівки.

Археологи домовилися про проведення досліджень на Оболонському острові