Голова НАБУ Семен Кривонос, 9 серпня 2024 рік

В НАБУ вивчають інформацію та аналізують тендери на відновлення дитячої лікарні "Охматдит" та будівництво Національного військового меморіального кладовища під Києвом. В разі виявлення ознак злочину винуватців притягнуть до відповідальності.

Про це повідомив голова НАБУ Семен Кривонос під час брифінгу 9 серпня 2024 року.

Наразі ці два кейси вивчають та проводять аналітичне розслідування. 

НАБУ перевірить тендери на ремонт Охматдиту та будівництво військового кладовища

"Щодо "Охматдиту" — вивчаємо інформацію стосовно можливої причетності тих суб'єктів, які підслідні НАБУ та САП, оскільки там було використання коштів фонду.  Так само і щодо військового кладовища. Якщо будуть підстави для внесення відомостей до ЄРДР — розпочнемо розслідування.В разі вивчення ознак складозлочину притягатимемо до відповідальності", — наголосив Кривонос.

За словами голови НАБУ, необхідно проводити прозорі процедури відбору виконавців такого виду робіт, щоб запобігти такому явищу у майбутньому. Також потрібен громадський контроль, відкриті кошториси та зрозумілі критерії допуску учасників до подібних тендерів.

Нагадаємо, у Києві розгорівся скандал навколо відбудови дитячої лікарні "Охматдит". Спочатку тендер та відновлення будівлі після обстрілу виграла невідома компанія, яка пропонувала провести роботи за завищеними цінами, згодом тендер та супутні договори скасували.

МОЗ створює Раду з відновлення "Охматдиту": подробиці