На Prometheus запускають безкоштовні курси про протидію ПТСР, сексуальному насильству і для родин військових

Проєкт онлайн-освіти Prometheus запускає чотири безкоштовні психологічні курси про допомогу при ПТСР, протидію сексуальному насильству та рекомендації для родин військових й ветеранів. 

Реєстрація на курси вже доступна. 

Напрямки нових онлайн-курсів на Prometheus:

  • Травматичний досвід і ПТСР: інструментарій для психотерапевта

Матеріали онлайн-курсу розглядають проблему психологічної допомоги особам, які зазнали впливу травматичних подій пов'язаних з війною. У матеріалах описано основні психотерапевтичні підходи до роботи з людьми з таким досвідом та методи консультування. 

Курс призначений для фахівчинь та фахівців у галузі психологічної допомоги, практикуючих психотерапевтів, інших працівників галузі психічного здоров’я.

  • Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та надавати допомогу постраждалим: що має знати кожен та кожна

Мета курсу – сприяти кращому розумінню явища сексуального насильства, пов’язаного з війною та особливостей надання допомоги постраждалим. Він поєднує в собі теоретичну та практичну базу.

Підходить для тих, хто хоче більше дізнатися про тему сексуального насильства в умовах війни в Україні.

  • Як пережити війну разом: курс для родин військовослужбовців, ветеранок та ветеранів

Курс створений для того, щоб допомогти близьким військових. На ньому фахівці пояснять механізми психіки, що включаються у стресових умовах, та розкажуть про корисні стратегії поведінки. 

У цьому курсі зібрані досвід терапевтів та клієнтів, близькі яких перебували у зоні бойових дій. Він побудований не стільки на теорії, але й на практиці.

  • Як протидіяти сексуальному насильству, пов’язаному з війною, та професійно надавати допомогу постраждалим: керівництво для фахівців та фахівчинь

Універсальне базове керівництво для спеціалістів. Допоможе краще зрозуміти особливості спілкування із постраждалими особами.

Курс призначений для поліціянтів, працівників прокуратури, судів, системи безоплатної правової допомоги. Також буде корисний представникам організацій, що залучені до документування сексуального насильства, пов’язаного з війною, та спеціалізуються на наданні допомоги таким постраждалим.

Нагадаємо, у Києві відкриють перший в Україні тренінговий центр психологічної стійкості.

В Україні запустили проєкт психологічної підтримки для волонтерів