У Києві почали розбирати історичний будинок Лук'янівської поліцейської дільниці на вулиці Січових Стрільців: демонтували дах

У Києві поблизу станції метро "Лук'янівська" почали розбирати історичний будинок. Йдеться про будівлю Лук'янівської поліційної дільниці на вулиці Січових Стрільців, 91, який був зведений у 1901 році за проєктом архітектора Іполита Ніколаєва.

У Києві демонтували дах історичного будинку Лук'янівської поліційної дільниці 1901 року: фотоПро це повідомив Дмитро Перов у Facebook.

У вівторок, 17 вересня, біля будинку помітили будівельну техніку. За допомогою крана будівельники встигли демонтувати дах історичної будівлі. 

У Києві демонтували дах історичного будинку Лук'янівської поліційної дільниці 1901 року: фотоУ Києві демонтували дах історичного будинку Лук'янівської поліційної дільниці 1901 року: фотоАктивісти викликали поліцію, роботи вдалось зупинити. Проте зранку, 18 вересня, до Лук'янівської поліційної дільниці приїхала вантажівка та вивезла цеглу.

У Києві демонтували дах історичного будинку Лук'янівської поліційної дільниці 1901 року: фотоЯк наголосили в спільноті "Цегла", цей будинок внесений до Переліку цінної історичної забудови, що потребує додаткового захисту з 2021 року. Проте за три роки Департамент охорони культурної спадщини КМДА так і не надав будівлі статус пам’ятки. 

У Києві демонтували дах історичного будинку Лук'янівської поліційної дільниці 1901 року: фотоДепартамент територіального контролю міста Києва видав картку на ремонт будинку. Згідно з проєктом, мали замінити покрівлю, провести теплоізоляцію, замінити двері й вікна, відновити окремі конструкції будівлі та функціональні об'єкти. Підрядником робіт є ТОВ "Ягуар". "Це та сама компанія, що влітку руйнувала Лісопильню Сніжка, 1902 р. на вул. Турівській, 29а і якій Київська міська рада передала ділянку під нею для будівництва", — підкреслив Перов.

У Києві демонтували дах історичного будинку Лук'янівської поліційної дільниці 1901 року: фотоНаразі, попри призупинення робіт, 123-річна будівля залишилась без даху.

Раніше ми писали, що Київська міська рада планує викупити земельні ділянки, які увійшли до заказника “Протасів яр” імені Романа Ратушного.

На Десятинній рятують історичний будинок: що відомо