МОЗ створює Раду з відновлення "Охматдиту": подробиці
Фото - НДСЛ Охматдит

МОЗ створює Раду з відновлення будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це повідомили у соцмережах міністерства. 

"Рада забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозорості і доброчесності при виборі підрядника для виконання поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу лікарні", — розповіли у МОЗ. 

Вона складатиметься з 15 осіб, а склад Ради затвердять у два етапи. На першому етапі до неї увійдуть представники:

  • благодійників, які зробили найбільші пожертви, та організаторів збору (6 людей);
  • Міністерства охорони здоровʼя (1 людина);
  • Охматдиту (1 людина).

Другий етап включатиме відбір 7 представників громадських об’єднань та благодійних організацій, які працюють у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів та розвитку охорони здоров’я. Оголошення про прийом заявок оприлюднять на сайті МОЗ. 

МОЗ створює Раду з відновлення будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"

Нагадаємо, 8 липня 2024 року росіяни обстріляли дитячу лікарню Охматдит в Шевченківському районі Києва. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Пацієнтів лікарні евакуювали у комунальні лікарні міста. Загалом відомо про 33 загиблих у Києві. Серед жертв — 4 дитини, 117 людей постраждало. 10 липня 2024 року в одній з лікарень столиці помер хлопчик, який знаходився в "Охматдиті" під час обстрілу Києва 8 липня.

Також навколо відбудови дитячої лікарні "Охматдит", в яку влучила російська ракета, розгорівся скандал. Тендер та відновлення будівлі після обстрілу виграла невідома компанія, яка пропонувала провести роботи за завищеними цінами. 

Крім цього, у Києві скасували "супутні" тендери, які були заплановані в рамках відбудови лікарні "Охматдит". 

Активісти закликають зберегти та відновити історичний корпус “Охматдиту”: петиція