Компанія-забудовник просить позбавити статусу пам’ятки історичну будівлю на Рейтарській: що відомо

Компанія-забудовник “НЕСТ” просить суд скасувати статус памʼятки для будівлі Київського повітового земства, 1913 р., що знаходиться на вулиці Рейтарській, 37.

Про це пишуть активісти телеграм-каналу “Цегла”. 

Інформацію отримали з Державного реєстру судових рішень.Компанія-забудовник просить позбавити статусу пам’ятки історичну будівлю на РейтарськійТОВ “Рейтарське”, що входить в групу компаній забудовника “НЕСТ”, просить суд скасувати наказ Мінкульту про перебування пам'ятки в Реєстрі та внести відповідні зміни, шляхом виключення охоронного статусу закріпленого за будівлею. 

Раніше забудовник заявляв, що планує реставрувати памʼятку на Рейтарській, 37, а головною місією компанії є “збереження історичної спадщини”. 

Сьогодні на майданчику знову з’явились будівельники. Компанія-забудовник просить позбавити статусу пам’ятки історичну будівлю на РейтарськійЩе у травні 2023 року компанія “НЕСТ” почала зносити історичний флігель за адресою вулиця Рейтарська, 37-А  тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження і демонтаж будівлі вдалося зупинити. 

Пізніше роботи поновлювали, а на захист будівлі виходили активісти.

“Наш Київ” також писав, що у центрі Києва на даху "Замку Річарда" почали зводити надбудову.

“Все, що старше ніж 80 років має бути збережено”. Чому в Києві зносять і руйнують історичні пам’ятки та що з цим робити