Кияни підписали колективне звернення проти зносу історичної будівлі на Рейтарській

Мешканці Києва підписали колективне звернення проти зносу історичної будівлі на Рейтарській, 37. Про це повідомив замісник директорки Департаменту охорони культспадщини Дмитро Перов у Facebook.

Кияни підписали колективне звернення проти зносу історичної будівлі на РейтарськійСтоличну прокуратуру просять відкрити кримінальний процес за фактом умисного пошкодження або руйнування будівель Київського повітового земства, яким вже понад 100 років.

Кияни написали звернення в прокуратуру, щоб зберегти 130-річний будинок на РейтарськійПеров зазначив, що раніше забудовник пропонував місцевим жителям підписати меморандум й реконструювати пам'ятку історії та архітектури, облаштувавши там підземний паркінг.

Кияни написали звернення в прокуратуру, щоб зберегти 130-річний будинок на Рейтарській, 37Кияни написали звернення в прокуратуру, щоб зберегти 130-річний будинок на Рейтарській, 37Громада закликає прокуратуру накласти арешт на історичні будівлі та земельну ділянку, оскільки вони є пам’яткою археології національного значення.

Раніше ми писали, що 8 вересня на Рейтарській, 37 поновили знесення 130-річного будинку київського повітового земства, проте після розголосу, 9 вересня процес демонтажу зупинили, однак забудовник встиг значно її пошкодити.

З історичного будинку в центрі Києва демонтують зайві два поверхи: фото