КНУ збирає гроші на ремонт
Фото: facebook.com/kyiv.university

Київський національний університет імені Тараса Шевченка розпочав збір коштів на відновлення корпусів та будівель, які постраждали під час масованої ракетної атаки у переддень Нового року.

У КНУ розповіли, що 31 грудня 2022 року внаслідок ракетної атаки росіян були ушкоджені будівлі виставкового кампусу університету.

Зокрема, значних ушкоджень зазнали будівлі: Інституту біології та медицини, Інституту високих технологій, факультетів географії, психології соціології, комп'ютерних наук, механіко-математичного факультету, кафедри ядерної фізики, кріогенного комплексу фізичного факультету, спорткомплексу, фізико-математичного ліцею та деяких гуртожитків студмістечка.

Завдані падінням ракети збитки значно перевищують ті, яких КНУ зазнав під час обстрілу Києва 10 жовтня минулого року, коли були ушкоджені Червоний та Жовтий корпуси, а також інші будівлі вишу у середмісті столиці.

Тому університет вирішив розпочати збір коштів на ремонт пошкоджених будівель. Долучитися до збору та зробити благодійний внесок можна за посиланням.

Співробітники й студенти університету Шевченка вже самі розпочали прибирати уламки скла та закривати вибиті вікна у корпусах, щоб захистити приміщення від негоди. Але, зазначають у КНУ, для повного відновлення будуть потрібні значні сили та ресурси.

Нагадаємо, 31 грудня російські війська здійснили одинадцяту масовану ракетну атаку на Україну. Було декілька хвиль ракет, більшість з яких збили українські сили ППО. У Києві внаслідок атаки був пошкоджений готель у Печерському районі та будівлі ще у кількох районах. Понад два десятки людей отримали поранення, одна людина загинула в той же день, а ще один постраждалий помер у лікарні за кілька днів.

Що з енергосистемою в Україні після російських обстрілів