Притулок для тварин
Фото: pravda.com.ua

Від столичної влади вимагають звільнити тимчасову виконуючу обов'язки директора КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталію Мазур через масову загибель тварин у притулку в Бородянці у березні цього року. Відповідне звернення зареєстрували на сайті електронних петицій Київради.

Притулок для тварин у Бородянці підпорядкований саме цьому комунальному підприємству. В березні 2022 року, коли селище було під російською окупацією, притулок був практично покинутий, і там від голоду та спраги загинули кілька сотень тварин. Авторка петиції вважає, що масова загибель мешканців притулку сталася саме через "бездіяльність та недбалість" Мазур.

"Вимагаємо покарати керівницю КП "КМЛВМ" Н.Мазур, у підпорядкуванні якої знаходиться цей притулок, та звільнити її з посади", — йдеться у зверненні.

Також авторка петиції вимагає притягнути до відповідальності чиновників, які влітку проводили службове розслідування стосовно загибелі тварин у Бородянці та виправдали дії Мазур.

"Притягнути до відповідальності чиновників КМДА, які провели формальне так зване "службове розслідування" щодо бездіяльності Н.Мазур та загибелі внаслідок цього собак, в результаті "виправдавши" жорстокі та некомпетентні дії керівництва притулку, яке залишило тварин напризволяще", — йдеться у петиції.

Нагадаємо, у квітні зоозахисники також зверталися до столичної влади із вимогою звільнити голову КП "КМЛВМ" Наталію Мазур і навіть писали заяву до поліції. На їхню думку, чиновниця на початку березня залишила тварин у притулку в Бородянці напризволяще.

Сама ж Мазур пояснювала масову загибель тварин тим, що окупація була дуже раптовою, і на початку березня ніхто вже не мав змоги потрапити до притулку, щоб нагодувати тварин або випустити їх із зачинених вольєрів.

Нове життя для чотирилапих: як і чому варто взяти тварину з притулку