В Бородянському притулку загинула більшість тварин: вижили лише 150
Фото: unsplash.com

В притулку для тварин у Бородянці, що під Києвом, загинула більшість мешканців — 335 тварин. Про це повідомляє зоозахисний рух UAnimals.

Там розповіли, що волонтерам нарешті вдалось потрапити до притулку в Бородянці. Від самого початку повномасштабної війни тварини, що там мешкали, залишились покинутими, вони не мали їжі та води. Через окупацію потрапити у притулок було вкрай складно, тому UAnimals встановили  винагороду в 50 тисяч гривень тим, хто зможе дістатися до тварин.

Фото: facebook.com/UAnimals.official

Нарешті, одразу після повідомлення влади про звільнення області від окупантів, київські волонтери змогли дістатись до Бородянки. Вони виявили, що, на жаль, більшість тварин загинуло. З 485 мешканців притулку живими залишилось лише 150. Ці тварини виснажені та перебувають в тяжкому стані. 27 з них волонтери вже доправили до клініки, а рештою тварин також опікуються активісти та ветеринари.

"UAnimals перерахували обіцяні гроші для допомоги врятованим тваринам. Ми вдячні всім волонтерам, які причетні до цієї операції з порятунку", — додали зоозахисники.

Спротив російській окупації, день 39