де здати кров у Києві

У п'ятницю, 23 вересня, у шпиталі "Добробут" можна буде здати донорську кров та її компоненти. Донорську кров та її компоненти направлять до лікарень, де допомагають хворим та пораненим.

Про це повідомляється на сторінці медичної мережі "Добробут" у Facebook.

День донора у "Добробуті" проводиться спільно з Київським обласним центром служби крові. Таким чином усі охочі зможуть приєднатися до національної кампанії "Твоя кров може воювати. Стань донором".

"Щодня наші воїни та мешканці міст, які обстрілює росія, отримують страшні поранення й потребують переливання крові. Крім того, кров та її компоненти необхідні людям під час операцій, мамам, що мають важкі пологи, дорослим і дітям, які лікуються від онкологічних захворювань. Якщо маєте можливість здати кров — обов’язково приходьте!" — йдеться у повідомленні.

Здати донорську кров та її компоненти можна у п'ятницю, 23 вересня, з 9:00 до 13:00 у шпиталі "Добробут" на Повітрофлотському проспекті, 54 (корпус C, поверх 6). Донором крові може стати кожен українець старший 18 років, що не має протипоказань до донорства та з масою тіла не менше 50 кг. При собі потрібно мати паспорт. 

Інструкцію, як підготуватися до крові, дивіться нижче.

На лівому березі запрацював міський центр крові