Кияни зможуть проголосувати за нові назви для станцій KyivCityExpress
Фото: kyivcity.gov.ua

За нові назви для станцій KyivCityExpress, які запропонувала "Укрзалізниця", мешканці столиці зможуть проголосувати у застосунку "Київ Цифровий".

Про це повідомили активісти з ініціативи "Пасажири Києва" у Telegram.

Зазначається, що вчора, 6 грудня, на зустрічі між активістами "ПК" та керівництвом "Укрзалізниці" обговорювалося питання щодо перейменування станцій Kyiv City Express.

Ініціатива "Пасажири Києва"Під час дискусій залізничники пропонували зробити столичне залізничне кільце максимально зрозумілим для пасажирів. Також вони виявили бажання зберегти та підкреслити історичні топоніми Києва. 

Після обговорення був змінений та узгоджений список запропонованих назв. До обраних назв станцій, про які ми писали раніше, додали зміни:

  • Станцію "Зеніт", яку раніше пропонували змінити на "проспект Бандери" наразі хочуть перейменувати на "Куренівка", на честь історичного району Куренівка, на якому розташована станція. Підкреслюється, що саме тут розпочиналося колійне розгалуження однойменної залізничної станції, яка існувала у 1910-1960-х роках на місці теперішнього парку Куренівський;
  • Станцію "Київ-Дніпровський", яку раніше пропонували змінити "парк Перемога", хочуть перейменувати на "Микільська Слобідка", бо станція найближче знаходиться до житлового масиву Микільська Слобідка.

Усі нові назви для станцій KyivCityExpress невдовзі будуть виставлені на голосування у "Київ Цифровий". 

Раніше ми писали, що "Укрзалізниця" спільно зі столичною владою працюють над тим, щоб знову інтегрувати кільцеву електричку Kyiv City Express у систему оплати проїзду в громадському транспорті Києва.

Обладнання зі станцій кільцевої електрички можуть інтегрувати у міську систему оплати проїзду