"Укрзалізниця" перейменує 8 станцій кільцевої електрички: нові назви
Фото: t.me/kyiv_city_express

"Укрзалізниця" вирішила перейменувати вісім станцій київської кільцевої електрички. Деякі назви змінять для спрощення навігації, а інші — через те, що вони втратили актуальність або підпадають під декомунізацію. 

У Kyiv City Express кажуть, що перейменувати станції вирішили тому, що зараз на них завершують косметичні ремонти. Таким чином вирішили змінити "не лише форму, але й суть" цих зупинок електрички.

"Це полегшить навігацію історичними районами Києва, більш точно відповідатиме топоніміці столиці та позбавить транспортну карту міста застарілих назв радянського періоду", — пояснюють у Kyiv City Express.

Нові назви узгодять зі столичною владою — цей процес вже розпочали. А після завершення ремонтів вони вже з'являться на станціях. 

Які станції кільцевої електрички перейменують

"Рубежівський" на "парк Нивки"

Стара назва походить від Рубежівської колонії для неповнолітніх, яку перенесли з села Михайлівська Рубежівка до Києва у 1884 році, а закрили сто років тому. Нова назва більш відповідає реальному розташуванню станції.

"Зеніт" на "проспект Бандери"

Стара назва була пов'язана з сусідством з Куренівським аеродромом у 1911-1914 роках і вже давно втратила актуальність, а нова, знову ж таки, вказує на реальне розташування станції.

"Троєщина" на "Воскресенка", "Троєщина-2" на "Райдужний"

Попередні назви станцій мали скоріше політичне забарвлення, бо Троєщину треба було сполучити з центром, а метро там досі немає. Реальні назви житлових масивів, де розташовані станції — Воскресенка і Райдужний.

"Київ-Дніпровський" на "парк Перемога"

Ще одна назва, пов'язана з парком поряд. До того ж, вона дасть змогу нерегулярним пасажирам зрозуміти, де саме знаходиться станція, не підглядаючи в карту.

"Київська-Русанівка" на "Русанівка"

Назву вирішили спростити, оскільки Русанівка — апріорі тільки київська. 

"Лівий Берег" — "Березняки"

Нова назва відповідає найближчому житловому масиву (Осокорки, які теж поряд, знаходяться трохи далі). До того ж, "Лівий Берег" часто плутали зі станцією метро "Лівобережна".  

"Північна платформа станції Київ-Пасажирський" на "Центральний вокзал"

Назву спростили та зробили більш зрозумілою, адже центральна станція має бути максимально зрозумілою.

Нагадаємо, київську кільцеву електричку можуть знову інтегрувати в міську систему оплати проїзду. Все обладнання системи оплати проїзду, яке встановили на станціях електрички у минулі роки, збережене та може застосовуватись за призначенням.

Київпастранс залишив на станціях міської електрички обладнання на 10 млн грн