Кияни можуть здати російські книги на переробку та обміняти їх на донат: подробиці
Фото - "Сенс на Хрещатику"

З 19 липня кияни та гості міста можуть здати російські книжки на переробку та обміняти їх на донат. 

Про це повідомила книгарня "Сенс на Хрещатику". 

Книги прийматимуть в пункті збору на першому поверсі книгарні "Сенс" (Хрещатик, 34) або на станції переробки сміття "Україна без сміття" (вулиця  Саперно-Слобідська, 25/4). 

Кияни можуть здати російські книги на переробку та обміняти їх на донат

Організатори прийматимуть книги в будь-якій кількості та в будь-якому стані. Крім цього, можна приносити журнали, каталоги, брошури тощо. Зібрані книжки передаватимуть на переробку картонно-паперовому комбінату.   

"Ідея позбутись всього російського — це вже українська традиція. Російська книжка шкідлива своїми текстами і наративами, але розводити багаття і палити книги просто неба теж небезпечно через викиди СО2. Ми хочемо правильно ліквідувати непотрібну літературу і перетворити шкоду на користь. Сенс і УБС обрали здавати книги на переробку", — розповіла засновниця УБС, Євгенія Аратовська. 

Кияни можуть здати російські книги на переробку та обміняти їх на донат

Кожна принесена книжка конвертуватиметься у донат: всі виручені з макулатури кошти організатори спрямують на збір книгарні "Сенс" та Фонду "Гуркіт". Вони хочуть зібрати понад 7 мільйонів гривень на мобільну станцію ППО MECHATRONICS для 101 бригади ППО.

"У "Сенсі" від самого відкриття не було книжок російською мовою. Все російське — старе, імперіалістичне, вороже. Нам же потрібно створювати нове і будувати спільноту навколо української культури", — наголосив Олексій Ерінчак, засновник "Сенсу".

Скільки збитків російське вторгенення завдало довкіллю Києва та області за два роки війни