Київському зоопарку з Німеччини передали 26 тонн корму для тварин

Київському зоопарку передали допомогу Берлінські зоопарки — Zoo Berlin та Tierpark Berlin.

Про це повідомили на сторінці Київзоо. 

Вони зібрали гуманітарний вантаж — 26 тонн професійних гранульованих кормів для жирафів, слонів, носорогів, птахів та інших тварин. Для Київського зоопарку це стало справжнім порятунком. Адже годувати потрібно не тільки постійних мешканців, але й багато інших тварин, яким зоопарк надав прихисток під час війни. А це понад 500 тварин. 

У німецькому Tierpark Berlin повідомили, що така допомога коштувала їм 72 тисячі євро. Ще 8 тисяч євро вони передали Київзоо у вигляді грошової допомоги. 

"Війна в Україні кинула виклики для всіх зоологічних парків. Серед яких проблеми відсутності спеціалізованих сухих кормів, які дуже потрібні тваринам, особливо у період підготовки до народження потомства. Адже ці сухі суміші, збагачені необхідними вітамінами та мінералами, є невід'ємною умовою їхнього здоров'я та благополуччя", — розповіли в зоопарку. 

Цілу тонну корисних смаколиків з цього вантажу отримав найбільший мешканець Київзоо — слон Хорас. Він незабаром святкуватиме свій День народження. Слон народився 14 лютого 2005 року саме у Tierpark Berlin.

В Голосіївському парку чоловік створює скульптури із аварійних дерев: фото