Київпастранс пояснив, коли двоповерхові автобуси випустять на маршрути

Двоповерхові автобуси марки MAN, які подарувала Києву Німеччина у 2022 році, курсуватимуть містом після перемоги й лише на туристичних маршрутах столиці. Їх використовуватимуть для екскурсій та пізнавальних турів, відповіли у "Київпастрансі" на запит "Вечірньому Києву". 

Наголошується, що поки що автобуси не можуть використовувати через габаритні характеристики. 

"Використання їх в умовах воєнного стану, під час повітряних тривог та масованих ракетних атак, несе в собі додаткові ризики для пасажирів і рухомого складу", — підкреслили комунальники.

У Київпастрансі пояснили, коли двоповерхові автобуси випустять на маршрутиПроте вже після закінчення війни, двоповерхові автобуси можуть випустити на рейси для відвідування школярами або туристами туристичних місць Києва.

Нагадаємо, нещодавно у "Київпастрансі" повідомляли, що чотири двоповерхових автобуси перебувають на території автобусного парку й не курсуватимуть містом як рухомий склад громадського пасажирського транспорту.

Раніше ми писали, що у Києві на маршрут №455, який поєднує Виноградар та Севастопольську площу, додатково випустили 10 автобусів МАЗ-103 2008 року випуску. Раніше вони курсували в Луганську, а потім "відпочивали" в автопарку столиці.

У Києві вводять обмеження на в'їзд вантажівок в години пік: причина