Двоповерхові автобуси, які подарували Києву, не планують виводити на маршрути

Двоповерхові автобуси, які передали Києву німецькі партнери у 2022 році, не планують виводити на маршрути найближчим часом. Про це повідомили активісти у групі "Пасажири Києва".

Двоповерхові автобуси, які передали Києву, не планують виводити на маршрутиУ "Київпастрансі" заявили, що чотири вживані двоповерхові автобуси марки MAN зберігаються на території автобусного парку й не курсуватимуть містом як рухомий склад громадського пасажирського транспорту.

Причина — технічні характеристики, які не дозволяють експлуатувати вказані автобуси на маршрутній мережі столиці.

Двоповерхові автобуси, які передали Києву, не планують виводити на маршрути"Коротко кажучи, на них просто забили", — підкреслив Володимир Твардієвич, учасник групи й ініціатор запиту.

Депутатка Київради Ксенія Семенова дізналася, габарити автобусів підходять лише для траси.

"Габарити автобусів такі, що їх можна тільки на трасу. Теоретично, область могла б у КПТ (ред. "Київпастрансу") замовляти послуги перевезення на них. Але поки немає цієї взаємодії", — зазначила посадовиця.

Проте пізніше підписники групи та депутатки нарахували декілька автобусних маршрутів, де все ж можна пустити двоповерхові автобуси. Це маршрути 43, 91, 56, 57, 37, 115, 51, 101, 21, 72.

Нагадаємо, що раніше у "Київпастрансі" розповіли, що вони готують двоповерхові автобуси до запуску та шукають найкращі маршрути для їхнього курсування містом, але потім передумали. Проте під час масованого обстрілу Києва 16 травня, згоріли двоповерхові берлінські автобуси, які місту подарувала Німеччина.

У Києві почав курсувати один з автобусів, подарованих Німеччиною