Нічний масований обстріл Києва 16 травня: усі деталі з фото та відео

Сьогодні вночі, 16 травня, відбулась масована атака Києва дронами та ракетами, яка була винятковою за своєю щільністю. Це восьмий повітряний напад на столицю з початку травня, повідомили у КМВА.

Війська рф випустили максимальну кількість ракет за найкоротший проміжок часу. Близько третьої години ночі кияни почули звуки вибухів — сили ППО відбивали атаку. Усі повітряні цілі було знищено.

Нічний обстріл Києва 16 травня: наслідки з фото та відеоУламки ракет впали у Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах Києва. Найбільші пошкодження виявили в Солом’янському районі, де уламки впали на нежитлове приміщення та автомобілі. Горіли двоповерхові берлінські автобуси, які місту подарували німецькі партнери та гараж загальною площею 200 кв. м. Рятувальники з ДСНС ліквідували пожежу.

У Києві горіли двоповерхнові автобуси від НімеччиниВ інших районах виявили невеликі пошкодження через попадання уламків на авто, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Відомості про постраждалих відсутні.

Нічний обстріл Києва 16 травня: наслідки з фото та відео

Нічний обстріл Києва 16 травня: наслідки з фото та відеоТакож повідомляється про падіння уламків на території Київського зоопарку. Деякі гілки дерев зламано. Тварини не постраждали, з ними проводять антистресові заходи, щоб знову відкрити двері зоопарку для відвідувачів. 

Цієї ночі російські війська змінили тактику. Вони атакували з різних напрямків одночасно: з північного, південного та східного.

Ракетна атака Києва в ніч на 16 травня

Загалом у повітряний простір випущено 9 дронів та 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування: 6 ракет типу "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" та три ракети С-400. Усі цілі знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ.

Раніше ми писали, що 15 травня у Вишгородському районі Київської області виникла масштабна пожежа — горить лісова підстилка площею 15 гектарів.

Під час ремонту Київського зоопарку вкрали 2 млн гривень: кого судитимуть