У Києві на маршрут №455, який поєднує Виноградар та Севастопольську площу, додатково випустили 10 автобусів 2008 року випуску.

У Києві на маршрут №455, який поєднує Виноградар та Севастопольську площу, додатково випустили 10 автобусів МАЗ-103 2008 року випуску. Раніше вони курсували в Луганську, а потім "відпочивали" в автопарку столиці.

Про це повідомили у спільноті "Пасажири Києва".

Автобус №455 поєднує Виноградар та Севастопольську площу. До випуску цих автобусів на дороги міста пасажирів перевозили лише "Богдани". У спільноті висловили сумніви щодо життєдіяльності цієї ідеї. 

"Київпастранс" випустив на маршрут №455 додатково 10 великих автобусів

"Випускати великий автобус на маршрут де працює понад 20 "Богданів" — сумнівна. Він просто не зможе адекватно підтримувати конкуренцію з іншими автобусами", — зазначив Іван Черниш у Facebook. Ціна за проїзд як в маршрутці, 15 грн, але пересувається він повільніше.

У 2008 році Луганськ придбав ці автобуси для обслуговування місцевих маршрутів. Проте вже у 2009 році автобуси переїхали до Києва. З листопада 2009 по жовтень 2012 року вони курсували на 550 маршруті, оскільки їх орендував "Київпастранс". 

"У 2012 році угода про оренду з "Київпастрансом" завершилась і автобуси повернули власнику, після чого вони довгі роки стояли під парканом", — йдеться у дописі.

У 2014 році автобусам спробували дати нове життя і випустили на маршрут №455. Але після декількох днів вони знову опинилися у парку.

Раніше ми писали, що двоповерхові автобуси, які передали Києву німецькі партнери у 2022 році, не планують виводити на маршрути найближчим часом.

У Києві почав курсувати один з автобусів, подарованих Німеччиною